luni, 24 septembrie 2012

Dead lands...

Oraşul evoluează, încet, spre o direcţie pe care oricât de mult am încerca s-o anticipăm din timp, n-am reuşi; cine ar fi crezut, la începutul acestui secol, că deceniul care va urma, va aduce atâtea schimbări în terminalul mijloacelor de transport aferent Gării C.F.R.?
Cine ar fi crezut că toată activitatea aceea din dreptul chioşcurilor cu reviste şi răcoritoare ar putea muri dintr-odată, aşa, ca la un semn...?! Cine ar fi crezut că tramvaiele care aduceau mai mereu „hoarde” de călători în vecinătatea gării vor fi suspendate datorită unor interese şi datorii politice de nivel înalt, travestite – chipurile – în „bune interese” pentru „sărmanii contribuabili”?!
Întrebări, întrebări... Şi soluţii oferite pe jumătate, funcţie de cum bate „vântul puterii” deasupra oraşului...
Terminalul s-a mutat dar imaginea oferită vizitatorilor este una de toată jena: parcări betonate, maidane, clădiri abandonate şi... mizerie, multa... mizerie...
Nimic impresionant, nimic constructiv!
Duminică seară am coborât spre gară; fostul terminal era pustiu iar chioşcurile care odinioară erau sufocate de călătorii dornici de-o bragă, un braţ de ziare, un mic sau o bere, zăceau acum, pustii.
Şi era linişte... prea multă linişte. Doar motorul lui FRD a mai alungat, pentru câteva secunde, tristeţea unui loc cândva aglomerat, acum pustiu...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu