joi, 20 septembrie 2012

În depoul de pe Magistrală (partea I): cu ZGT-urile în pole-position

Astăzi, prin amabilitatea domnului inginer Culiţă Paraschiv, am vizitat din nou acel loc în care natura şi tramvaiele convieţuiesc într-o armonie ecologică perfectă: depoul de pe Magistrala C.S.G.
Scopul acestei vizite a fost acela de a culege noi informaţii despre cele două loturi de tramvaie olandeze, achiziţionate în cursul acestei veri.
Din respect şi siguranţă pentru călătorii urbei noastre, noul „val” de ZGT-uri a fost supus unei revizii amănunţite care le-a trimis mai întâi la depoul din Barieră, pentru mici ajustări de natură tehnică după care s-a întors, pentru finisare, pe „Magistrală”.
Ce vă pot spune este că în cursul acestei săptămâni, datorită bunei organizări a personalului răspunzător de întreţinerea tramvaielor, unul dintre recent-achiziţionatele ZGT-uri a ieşit deja la locale şi un altul se pregăteşte să-l urmeze... Fruntaşul este ex-RET 830, actualmente 1534, conform noii numerotări locale.
Mai jos, vă ofer lista de corespondenţă a nou-venitelor:

Viitorul transportului electric pe bază de tramvaie din oraşul nostru va suna tipic ZGT pentru traseele cu flux maxim şi mediu de călători! În prezent, secţiile de întreţinere şi reparaţie din ambele depouri lucrează intens pentru pregătirea ultimelor bijuterii trimise de olandezi.  
Interes, ambiţie, implicare... la care adăugăm, desigur, acel gram de talent pentru meseria prestată, în absenţa căruia lucrările ar... bate-n loc.
Aşadar... azi dimineaţă, în depoul de pe Magistrală: încă o zi de foc continuu pe care am avut ocazia s-o surprind parţial, în câteva fotografii pe care vi le ofer mai jos:









-între „boboc” şi „veteran”:

-bătrânii 1256 şi 1263 aşteaptă bandaje noi pentru a ne servi urbea...:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu