sâmbătă, 8 septembrie 2012

PNO: azi la şedinţă foto

În cursul materialelor anterioare am mai postat câteva fotografii cu exteriorul respectiv interiorul acestui mijloc de transport; iată însă c-a venit timpul pentru o prezentare foto, „de la cap la coadă” – cum se zice, popular vorbind.
Ocazia s-a ivit în cursul acestei dimineţi, la terminalul din Gara C.F.R.; Rocar-ul PNO este unul dintre veteranele parcului auto deţinut de Autobaza 1. A debutat în 1997, la traseul 11 (pe atunci Micro 40 – Grădina Publică) şi continuă să deservească şi astăzi, alături de „geamănul” PNN, toate liniile destinate mijloacelor de transport de medie şi mare capacitate, precum şi cursele speciale.
O vorbă din popor spune că... „găina bătrână face zeama bună”, vorbă care iată că se confirmă în cazul lui PNO: după aproape 15 ani de seriviciu în folosul urbei, autobuzul e „sănătos tun” iar condiţiile oferite călătorilor sunt excepţionale!
Nu trebuie să mă credeţi pe cuvânt; haideţi să vedem câteva fotografii, pentru început cu exteriorul acestui Rocar de Simon, marcând o colaborare reuşită între români şi italieni:
-PNO şi-a păstrat schema de culoare originală; a fost vopsit de două ori, integral, în cursul activităţii sale, o dată din cauza vechimii, a doua oară, datorită autocolantelor unei reclame... Iată-l azi, prezentabil ca-n primii ani de serviciu:



În salon, lucrurile amintesc de... jumătatea anilor 90 dar într-un sens pozitiv:
-izolaţia s-a păstrat în condiţii excepţionale, la fel şi barele de susţinere, podeaua şi banchetele;
-sistemul de iluminare interioară este activ integral;
-sistemul de iluminare pentru accesul la uşi este activ parţial:







Cabina a primit câteva elemente noi, prin care a fost separată de salon; comportamentul lipsit de respect al unor călători a impus o astfel de măsură. Nu e vorba de cine ştie ce modificări: un geam, un cadru metalic, o bară, o mochetă... o perdeluţă discretă şi o învelitoare pentru scaunul şoferului... Sunt modificări ce vorbesc de interesul foştilor/actualilor titulari faţă de maşina pe care şi-au efectuat/îşi efectuează serviciul:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu